Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένη
6 κουταλιές κακάο κοφτές
1 κουταλάκι σόδα
2 φλυτζάνια ζάχαρη
10 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλιές ξύδι
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι ξύσμα
2 ποτήρια νερό
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζω πρώτα τη φαρίνα, μετά κακάο, σόδα, κατόπιν ρίχνω βανίλιες, ζάχαρη, ξύδι, ηλιέλαιο, νερό και ανακατεύω (όχι σε μίξερ) και τέλος βάζω και το ξύσμα πορτοκάλι. Σε φόρμα του κέικ αφού τη βουτυρώσω στρώνω αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω το μίγμα. Ψήνω πάνω-κάτω στους 170 βαθμούς στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.