350γρ. μαργαρίνη
3 κούπες αλεύρι φάριν απ
3 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες
1/2 κούπα λεμονάδα με ανθρακικό
Υλικά για το γλάσο:
2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε χτυπώντας συνεχώς ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και την λεμονάδα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα της το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα με μία ώρα κι ένα τέταρτο.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε καλά την άχνη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού και γλασάρουμε το κέικ μας όταν έχει κρυώσει καλά, περιχύνοντάς το και αφήνοντάς το γλάσο να κυλίσει προς τα κάτω εδώ κι εκεί.