2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φυτική κρέμα την πράσινη
1 πακέτο τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
2 βανίλιες
300γρ. άχνη
1 κούπα γάλα κ 1/2 κούπα νερό
3 κουταλιές καφέ στιγμιαίο
3 κουταλιές κακάο
Ουίσκι ή ρούμι
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, ρίχνουμε μέσα καφέ κ κακάο κ δύο κουταλιές από το ποτό μας. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα κ στρώνουμε τη βάση μας. Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει, ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα, την άχνη, τις βανίλιες κ δύο κουταλιές από το ποτό μας. Στρώνουμε τη μισή κρέμα, επαναλαμβάνουμε με μπισκότα κ ξανά κρέμα. Στρώνουμε ομοιόμορφα κ πασπαλίζουμε επάνω με κακάο. 2 ώρες ψυγείο να κρυώσει κ έτοιμο…
Μάνι-μάνι, τσάκα-τσάκα… Και το κυριότερο δεν σας είπα… δίνουμε το μπολ της κρέμας να το γλύψουν τα παιδιά…
Συμβουλές:
* Το ποσοστό αλκοόλ είναι πολύ μικρό, οπότε μπορούν να το φάνε κ τα παιδάκια… σε περίπτωση όμως που θέλετε να το αποφύγετε μην βάζετε… δεν χάνει από γεύση… εγώ δεν βάζω.
** Συμβουλή για την πράσινη φυτική κρέμα… Πριν τη χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε παρασκευή, βάλτε τη μισή ώρα στην κατάψυξη.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.