600γρ. περίπου βρασμένο ρύζι
2 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη πιπεριά
2 κουταλιές σόγια σως
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε τετραγωνάκια. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να γίνει καυτό (μια τεχνική λεπτομέρεια χαρακτηριστική της κινεζικής κουζίνας). Μόλις ζεσταθεί και κάψει του προσθέτουμε το λάδι και περιστρέφοντας το τηγάνι φροντίζουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και ανακατεύουμε τηγανίζοντάς τα για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε και το ρύζι στο γουόκ μας ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθεί καλά με τα λαχανικά μας. Βάζουμε το ρύζι στα πλάγια γύρω γύρω του τηγανιού μας και στο κέντρο ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε και τη σόγια σως και σερβίρουμε το τηγανητό ρύζι με αυγό αμέσως.