1 κιλό παγωτό βανίλια
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
Αλεύρι
250γρ. αμύγδαλο (αλεσμένο)
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Χωρίζουμε το παγωτό σε μπάλες και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζουμε το αλεύρι σε 1 μπωλ και μετά βουτάμε τις μπάλες παγωτού μέσα. Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και βουτάμε τις αλευρωμένες μπάλες μέσα. Μετά σε ένα τρίτο μπωλ βάζουμε το αμύγδαλο και βουτάμε τις μπάλες μέσα. Ξαναβάζουμε τις μπάλες στην κατάψυξη για μια ώρα. Όταν τις βγάλουμε τις ξαναβουτάμε στο γάλα με το αυγό και μετά στο αμύγδαλο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι στο αλεύρι.
Σε μία κατσαρόλα καίμε λάδι και τα τηγανίζουμε ένα, ένα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με σιρόπι και μπισκότα (μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος παγωτού).
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κριστιάνα, και την ευχαριστούμε πολύ.