2 κούπες αλεύρι
3 κούπες ροδάκινα σε κυβάκια
2/3 κούπας γάλα
4 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο εκτός ψυγείου
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1-2 κουταλάκια κανέλα
Λάδι για το τηγάνισμα σε φριτέζα
Υλικά για το γλάσο:
1 – 2 κούπες ζάχαρη άχνη
Γάλα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο. Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Αναμειγνύουμε το περιεχόμενο των δύο μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και τα ροδάκινα και αναδιπλώνουμε τη ζύμη απαλά να πάνε παντού. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα μας. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και όταν φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε χωρίς να τις τρυπήσουμε και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Φτιάχνουμε το γλάσο αναμιγνύοντας τη ζάχαρη με λίγο γάλα τόσο ώστε να είναι τόσο ρευστό όσο χρειάζεται για να ραντίσουμε με αυτό τις τηγανίτες μας. Εάν θέλουμε μπορούμε να γλασάρουμε τις τηγανίτες ροδάκινου και από τις δύο πλευρές τους, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τις δύο κούπες ζάχαρη. Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πω το πόσο οι τηγανίτες ροδάκινου ταιριάζουν με το παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ε;