6 κούπες αλεύρι
5 κούπες νερό
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη ή μέλι
Καρύδια και κανέλα (προαιρετικά)
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό μέχρι να γίνει χυλός. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε με το κουτάλι χυλό μέσα στο καυτό λάδι και μόλις οι τηγανίτες μας ροδίσουν από τη μία πλευρά τις γυρίζουμε να τηγανιστούν κι από την άλλη. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τις τηγανίτες μας με ζάχαρη, κανέλα ή τις περιχύνουμε με μέλι και καρύδια. Είναι πεντανόστιμες και τα παιδιά ξετρελαίνονται με αυτό το παραδοσιακό γλυκό που γίνεται με λίγα υλικά και πολύ γρήγορα και εύκολα.