1 μέτριο κουνουπίδι
1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
3/4 κούπας αλεύρι και λίγο ακόμη
6 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο
3 αυγά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πολτοποιούμε τη σκελίδα του σκόρδου και κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια την πιπεριά. Βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το καταβρέχουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά για ένα τέταρτο της ώρας περίπου. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, το μπέικον, την πιπεριά, λίγο αλάτι και πιπέρι και δύο κουταλιές αλεύρι. Πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ το κουνουπίδι μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, το τυρί τσένταρ και το μείγμα των αυγών. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές τις τηγανίτες από κουνουπίδι. Ρίχνουμε δηλαδή κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και το ομαλοποιούμε με τη βοήθεια του κουταλιού μας ώστε να γίνουν όσο γίνεται κυκλικές και ισόπαχες. Μόλις ροδίσουν οι τηγανίτες κουνουπιδιού τις αραδιάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Ιδανικό πιάτο για όσους δεν πολυσυμπαθούν το κουνουπίδι, θα τους κάνει να το λατρέψουν. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τις τηγανίτες αυτές και μας βοηθά να αλλάξουμε ριζικά το κουνουπίδι που βράσαμε και μας έχει περισσέψει.