1 φάριν απ
1/2 κουταλάκι αλάτι
Λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
Λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι ή ζάχαρη, καρύδια, σουσάμι ή ότι άλλο θέλουμε για πασπάλισμα
Κανέλα (προαιρετικά)
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτοντας σιγά σιγά χλιαρό νερό (περίπου 2 1/2 ποτήρια) ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει ένας χυλός παχύρευστος. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις γίνει αυτό με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές χυλό στο τηγάνι και τις αφήνουμε να ροδίσουν. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά την κάθε τηγανίτα μας και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή μέλι κτλ και προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγη κανέλα. Τις τηγανίτες επίσης μπορούμε να τις φάμε πασπαλίζοντάς τες με τυρί που λιώνει ή μυζήθρα. Είναι πολύ νόστιμες.