Υλικά:
6 φέτες ψωμί
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Λίγη βανίλια ή βανιλέτα
1/2 – 1 κουταλάκι κανέλα
Βούτυρο
Άχνη ζάχαρη ή σιρόπι ή μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Βουτάμε για πέντε δευτερόλεπτα στο μείγμα το κάθε κομμάτι ψωμιού από την κάθε πλευρά του και το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές του. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη ή προσθέτουμε σιρόπι ή μέλι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.