120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κούπα γάλα
3 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 πολύ ώριμη μπανάνα
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
3-4 κουταλιές Νουκρέμα ΙΟΝ
3 μπανάνες
2 φράουλες (προαιρετικά)
Λιώνουμε την ώριμη μπανάνα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά, το βούτυρο, το γιαούρτι, το γάλα, τη λιωμένη μπανάνα και τη βανίλια. Ρίχνουμε, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, το μείγμα του αλευριού. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τσέρκι σιλικόνης σε σχήμα καρδιάς στο οποίο ρίχνουμε μείγμα, έχοντας υπόψιν μας πως θα φουσκώσει (δεν το γεμίζουμε μέχρι πάνω). Εάν δεν έχουμε τσέρκι σιλικόνης φτιάχνουμε στρογγυλές τηγανίτες τις οποίες όταν μαγειρευτούν θα τους δώσουμε το σχήμα της καρδιάς με ένα μαχαίρι ή κουπ πατ. Μόλις η τηγανίτα μας γίνει από τη μια πλευρά βγάζουμε το τσέρκι και την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη. Σερβίρουμε σε πιάτο, αλείφουμε με Νουκρέμα ΙΟΝ ή κάνουμε σχέδια με “στυλό” διακόσμησης και κόβουμε καρδούλες μπανάνας και φράουλας για να τις διακοσμήσουμε. Οι τηγανίτες για ερωτευμένους είναι έτοιμες, ζεστές, γλυκιές και όμορφες όπως πρέπει!