2 αυγά
150ml γάλα
150γρ. αλεύρι
1 κουταλιά ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε χωριστά μπωλ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στο μπωλ με τους κρόκους προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβολαράκια. Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά τόσο ώστε να γίνουν ένα τα δύο μείγματα αλλά ούτε σταλιά περισσότερο. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα τουλάχιστον.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο (ίσα που να το αλείψουμε) και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας. Ψήνουμε από την μία πλευρά και μόλις στην επιφάνεια φανούν πολλές φουσκάλες τότε το γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Οι τηγανίτες μας αλά Αμερική είναι έτοιμες να τις γαρνίρουμε με ότι επιθυμούμε και να τις απολαύσουμε.