250γρ. αλεύρι για τσουρέκι
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι σόδα
350ml γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα αλεύρια. Χλιαίνουμε το γάλα, μέσα του διαλύουμε τη μαγιά και το ρίχνουμε στο μπωλ με τα αλεύρια. Αφήνουμε το μείγμα μας να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες ούτως ώστε οι φουσκάλες του να αρχίσουν να μειώνονται. Σε ένα ποτηράκι βάζουμε δύο κουταλιές νερό και μέσα διαλύουμε ανακατεύοντας το αλάτι με τη σόδα και το προσθέτουμε ανακατεύοντας στο μείγμα μας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και με μια κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα για τις αφράτες τηγανίτες μας. Όταν αυτές αρχίσουν να κάνουν στην κορυφή τους τρύπες από τις φουσκάλες τις γυρίζουμε να ψηθούν και να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τις σερβίρουμε με μέλι και καρύδια ή πραλίνα φουντουκιού ή βούτυρο φρέσκο ή ότι άλλο θέλει η όρεξη και η φαντασία μας.