Καταρχήν ζητάμε από το χασάπη να μας περάσει τα σνίτσελ από την ειδική μηχανή. Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικη φρυγανιά, και σε ένα ευρύχωρο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με πιπέρι και αλάτι. Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι μας και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε ένα κομμάτι σνίτσελ και το «περνάμε» από τη φρυγανιά ώστε να καλυφθεί εντελώς. Μετά το βουτάμε στο αυγό και μετά πάλι στην φρυγανιά. Κατόπιν το βάζουμε στο τηγάνι. Το αφήνουμε να γίνει χρυσοκάστανο από την μια πλευρά του και μετά, με πολλή προσοχή (έτσι ώστε να μην τρυπήσει η κρούστα του), με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, το γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη. Συνεχίζουμε να τηγανίζουμε έτσι τα σνίτσελ μας αλλάζοντας το λάδι όποτε δούμε πως αφήνει μαύρα στίγματα πάνω στο σνίτσελ μας. Στρώνουμε τα σνίτσελ (όταν βγουν από το τηγάνι) πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται διακοσμημένα από ροδέλες λεμονιού και συνοδεύονται άριστα από στρογγυλές τηγανητές πατατούλες.
Μια παραλλαγή της τεχνικής θέλει να περνάμε τα σνίτσελ από αλεύρι – αυγό – φρυγανιά, πριν τα τηγανίσουμε, αντί για φρυγανιά – αυγό – φρυγανιά, που είπαμε παραπάνω. Καλή επιτυχία!
Τεχνική πως να φτιάχνω Σνίτσελ (Τεχνικές μαγειρικής)
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.