1 δόση γλυκιά ζύμη για πίτες
6 μήλα golden
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή (ακατέργαστη)
Κανέλα
Καθαρίζουμε 2 μήλα και φυλάμε τα κουκούτσια τους μέσα σε τουλπανάκι. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με το τουλπανάκι με λίγο νεράκι, τη λευκή ζάχαρη, και το χυμό του μισού λεμονιού. Όταν έχει πήξει αρκετά πασπαλίζουμε με κανέλα και το περνάμε απ’ το μπλέντερ. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τη βάση από γλυκιά ζύμη για πίτες, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα μέρη και την ψήνουμε στον φούρνο. Καθαρίζουμε τα 4 μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες που τις βουτάμε στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Μόλις βγάλουμε την βάση για την τάρτα μήλου απ’ τον φούρνο, απλώνουμε πάνω της την κρέμα μήλου που φτιάξαμε κι από πάνω στρώνουμε τις φέτες του κομμένου μήλου. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα, ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μήλα. Σερβίρουμε με σαντιγί.