1 δόση βάση γλυκιάς τάρτας
1 κούπα πολτοποιημένο ανανά
500γρ. κριμ τσιζ
400γρ. ζαχαρούχο γάλα
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
3 ασπράδια αυγού
3 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο κρεμόριο ή λίγες σταγόνες λεμόνι
Χτυπάμε το κριμ τζίζ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε αργά αργά το ζαχαρούχο, τον ανανά και τον χυμό λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν καλά. Απλώνουμε την κρέμα ανανά πάνω στην γλυκιά βάση τάρτας και την στρώνουμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και το κρεμόριο ή το χυμό λεμονιού να σφίξει καλά. Απλώνουμε την μαρέγκα πάνω στην κρέμα ανανά και φτιάχνουμε “τσουλούφια” με ένα πιρούνι. Ψήνουμε την τάρτα ανανά στους 160 βαθμούς για λίγα λεπτά (5-10) μέχρι να χρυσίσει η μαρέγκα στο πάνω μέρος της. Όση (και αν) περισσέψει την φυλάμε στο ψυγείο. Απολαύστε την!