250γρ. λευκό ταραμά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3 δόντια σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
Λευκό πιπέρι (κατά βούληση σας)
Ψωμί μπαγιάτικο καλά μουσκεμένο (κατά προτίμηση χωριάτικο και πάντως όχι άσπρο)
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
Πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
Βάζετε τον ταραμά σε ένα μπώλ και τον σκεπάζετε με ελαιόλαδο. Χτυπάτε στο μούλτι το κρεμμύδι με τα σκόρδα με λίγο λάδι να πολτοποιηθούν τελείως. Προσθέτετε το ψωμί καλά στραγγισμένο μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά, προσθέτοντας λάδι μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός. Τον αδειάζεται σε ένα μεγάλο μπώλ. Προσθέτετε τον ταραμά (αχτύπητο), τη ρίγανη, το πιπέρι και με το σύρμα ή ένα πιρούνι ανακατεύεται καλά. Αρχίζετε να ρίχνετε με το κουταλάκι του γλυκού τον χυμό λεμόνι, δοκιμάζοντας συνέχεια μέχρι που να σας ικανοποιεί η γεύση. Στο τέλος προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζεται απαλά το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά! Το αδειάζεται στο μπώλλ που θα την σερβίρετε, βάζετε προαιρετικά μερικές ελιές για διακόσμηση και ένα φύλο μαϊντανό στο κέντρο. Πασπαλίζετε προαιρετικά με καπνιστή πάπρικα! Το σκεπάζετε με ζελατίνα και αφήνετε την ταραμοσαλάτα σας στο ψυγείο για μερικές ώρες…
Καλή επιτυχία!!!