1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
2 κεσεδάκια μεγάλα γιαούρτι ΑΓΝΟ (αγελαδινό)
1 κουταλιά σούπας αλάτι (όχι γεμάτη, ανάλογα με την ποσότητα)
4 κουταλιές γεμάτες σούπας ρίγανη (φρέσκιας κατά προτίμηση)
1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
Πλένουμε το ρύζι το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο που να σκεπάζει το ρύζι και μία κουταλιά σούπας αλάτι (φαίνεται πολύ αλλά θα ρίξουμε και το διαλυμένο γιαούρτι μετά). Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και μόλις πιει το νερό και φουσκώσει το κατεβάζουμε.
Σε μία βαθιά πιατέλα αδειάζουμε τα γιαούρτια αφού αφαιρέσουμε την σκληρή επιφάνεια και τα ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Ρίχνουμε τμηματικά νερό ανακατεύοντας ώσπου να γίνει αραιό αριάνι. Σε αυτό το σημείο συνιστώ να το δοκιμάσετε, να είναι λίγο ξινό (αν σας βγει αραιό μπορείτε να το διορθώσετε προσθέτοντας, λίγο, επιπλέον γιαούρτι). Αδειάζουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στο μπρίκι του καφέ, καίμε το λάδι (πρέπει να κάψει πολύ).
Στην κατσαρόλα, στην επιφάνεια του γιαουρτιού που αναμίξαμε με το ρύζι απλώνουμε χωρίς να ανακατέψουμε την ρίγανη. Και πάνω στην ρίγανη ρίχνουμε το καυτό λάδι παντού για να τσιγαρισθεί (αυτό είναι δική μου έμπνευση για να μην καίγεται η ρίγανη). Μετά ανακατεύουμε με κουτάλα πολύ καλά για να ενσωματωθεί η ρίγανη και το ελαιόλαδο με όλη την γιαουρτόσουπα. Η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαγδαληνή Θεοδουλίδου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!