1/2 κιλό μακαρόνια
1/2 κιλό κιμάς
1 δόση μπεσαμέλ
1 φύλλο κρούστας για πίτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λάδι
Χυμός ντομάτας
Αλάτι – πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Μπαχάρι – κανέλλα – γαρύφαλλο
Κεφαλοτύρι τριμμένο (σκληρό)
Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά. Παράλληλα σε κατσαρολίτσα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις μαραθούν ρίχνουμε τον κιμά. Μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και βράζουμε για 15 λεπτά.
Έπειτα αφού τα υλικά μας έχουν λίγο κρυώσει, όπως είναι στην κατσαρόλα ανακατεύουμε τα μακαρόνια, τον κιμά, το τυρί και την μπεσαμέλ. Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε όλα τα φύλλα κρούστας αφού πρώτα τα έχουμε αλείψει όλα με λάδι εκτός από το τελευταίο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και τυλίγουμε λίγο σφιχτά. Λαδώνουμε και ψήνουμε στον αέρα για περίπου μισή ώρα.
Βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να κάτσουν τα υλικά, κόβουμε όπως είναι ρολό και σερβίρουμε.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Στέλλα Σωτηρίου και την ευχαριστούμε πολύ.