1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
1 μελιτζάνα μεγάλη ψιλοκομμένη
1 πράσο
2 ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κονσερβάκια μεξικάνικα λαχανικά μιξ
1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές αλάτι
Πιπέρι μαύρο, μπαχάρι, πάπρικα
Ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Υλικά για το Tamale Top:
2-3 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 λίτρο βραστό νερό με 1 κύβο ζωμό κότας
2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
Στάδιο 1ο – Γέμιση:
1. Τσιγαρίζουμε τον κιμά κοτόπουλου σε 2-4 κουταλιές ελαιόλαδο για 10-15 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
2. Τσιγαρίζουμε τη μελιτζάνα ψιλοκομμένη σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για 10-15 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο: το πράσο κομμένο, τις πράσινες πιπεριές, τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις 4-5 σκελίδες σκόρδο και τις φρέσκιες ντομάτες. Προσθέτουμε το κουτί με τις ντομάτες τις ψιλοκομμένες, τις κονσέρβες μεξικάνικων λαχανικών και την κονσέρβα με τα φασόλια.
4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την μελιτζάνα, το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι, κύμινο, μπαχάρι, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε την γέμιση για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
5. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό και ανακατεύουμε για άλλα 10 λεπτά
Στάδιο 2ο – Tamale Top:
Βράζουμε το νερό με το ζωμό κότας. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λίγο λίγο το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε το αλάτι. Και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός. Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί.
Στάδιο 3ο – Ψήσιμο:
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί 40Χ40 και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το Ταμάλε Τοπ καλαμποκιού ομοιόμορφα από πάνω και το απλώνουμε να καλύψει τη γέμιση. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 160-180 βαθμούς στον αέρα.