250 gr ταλιατέλες
80 gr ζαμπόν (ωμοπλάτη)
150 gr τυρί κρέμα light
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Βράστε τις ταλιατέλες σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Την ίδια ώρα σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίξτε το λάδι (όχι πολύ) και αφήστε το λίγο να κάψει. Ρίξτε μέσα το ζαμπόν που έχετε κόψει σε λωρίδες και αφήστε μέχρι να γίνει τραγανό.
Ρίξτε το τυρί κρέμα μέσα στο τηγάνι μαζί με δυο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή
Μετά αλάτι, πιπέρι ανακατεύετε.
Τέλος παίρνετε τις ταλιατέλες που έχουν βράσει και είναι ζεστές από την κατσαρόλα τους και τις βάζετε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση: Δεν ξεπλένουμε ποτέ τα μακαρόνια μετά το βράσιμο τους μεγάλο λάθος χάνεται όλη η νοστιμιά τους.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Χαράλαμπος Μινέτος, και τον ευχαριστούμε πολύ.