1/2 κιλό ταλιατέλες
1/2 κιλό κίτρινα τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, ένταμ, έμενταλ κ.α.)
1 κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία κριμ τσιζ (π.χ. philadelphia)
3 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες με λίγο αλάτι, τόσο ώστε να είναι al dente, δηλαδή μην είναι εντελώς βρασμένες, τις σουρώνουμε καλά και τις φυλάμε στην κατσαρόλα τους.
Όσο βράζουν οι ταλιατέλες, εμείς θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και κόβουμε σε μικρά κομματάκια την πιπεριά. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το μισό βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το βασιλικό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζουμε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κριμ τσιζ (cream cheese), την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Στην κατσαρόλα που έχουμε τις ταλιατέλες, προσθέτουμε τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε και ανακατεύουμε προσεκτικά αλλά καλά, ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
Σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ (με το υπόλοιπο βούτυρο), ρίχνουμε τις μισές ταλιατέλες και τις στρώνουμε απαλά με τα δάχτυλά μας. Από πάνω πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα των τριμμένων τυριών. Από πάνω στρώνουμε τις υπόλοιπες ταλιατέλες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι ταλιατέλες μας.