Υλικά:
1 πακέτο (500γρ.) κριθαράκι
3-5 κουταλιές ταχίνι
1 λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό ανάλογα με το πόσο αραιή θέλουμε να είναι η σούπα μας. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι και το κριθαράκι. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Σε ένα μπωλ διαλύουμε το ταχίνι με το χυμό του λεμονιού και τα ανακατεύουμε. Απομακρύνουμε από τη φωτιά το κριθαράκι και όταν αυτό πάψει να κοχλάζει παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το νερό της σούπας και το ρίχνουμε στο ταχίνι. Ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας όπως είπαμε παραπάνω το νερό μέχρι να αραιώσει αρκετά. Τέλος ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας καλά.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.