1 πακέτο σφολιάτα
1 κούπα μικρή ταχίνι
1/2 κούπα μέλι
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Αναμιγνύουμε το ταχίνι, το μέλι και την κανέλα σε ένα μπωλ. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα μας. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό στρογγυλό, το κόβουμε με ένα μαχαιράκι σε φετούλες ίσα με τα δυο δάκτυλα του χεριού μας σε πάχος, και έτσι δημιουργούνται τα ταχινοπιτάκια μας. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, πατώντας τα ελαφρά και τα ψήνουμε σε ψηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου.
Είναι μια συνταγή εύκολη, νόστιμη, γρήγορη και πλούσια σε ασβέστιο και αντιοξειδωτικά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!