1/3 φλιτζανιού ταχίνι
1 φάριν απ και ένα φλιτζάνι
2 φλιτζάνια φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι μέλι
1 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
1/4 ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
Για διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Το λάδι του ταχινιού συνήθως ανεβαίνει στο πάνω μέρος του βάζου, όταν αυτό μείνει για καιρό ακίνητο. Παίρνουμε λίγες κουταλιές από αυτό το λάδι και με αυτό αλείφουμε το ταψί όπου θα ψήσουμε την ταχινόπιτα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το φάριν απ με τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπωλ διαλύουμε το ταχίνι μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε ανακατεύοντας το μέλι. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν καλά και προσθέτουμε το κονιάκ. Κατόπιν και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού. Όταν πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη την ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε «λαδώσει» με το λάδι του ταχινιού και την ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου. Όταν κρυώσει η ταχινόπιτά μας την διακοσμούμε φτιάχνοντας σχέδια πάνω της με την ζάχαρη άχνη και την κανέλα.