3 κούπες αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές βούτυρο (λιωμένο)
Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (απαραιτήτως). Στη συνέχεια του προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, και την μπύρα και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι και βάζουμε εκεί την ζύμη με μπύρα. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για μία ώρα. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το ψωμί και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Απολαμβάνουμε ένα ψωμί που δεν θέλει ζύμωμα, ένα ψωμί που γίνεται χωρίς μαγιά και είναι και πεντανόστιμο! Καλή απόλαυση!