Υλικά:
2 κούπες καλά τοποθετημένα φύλλα βασιλικού χωρίς κοτσάνια
1/4 κούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 κούπα κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μούλτι ή μπλέντερ το σκόρδο με το κουκουνάρι και προσθέτουμε μετά τα φύλλα του βασιλικού μαζί με το τυρί παρμεζάνα. Προσθέτουμε από την τρύπα του μπλέντερ λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Σταματάμε και μαζεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης αυτά που έχουν μείνει στα τοιχώματα και ξανακόβουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα πέστο μας. Ανακατεύουμε ξανά πριν την σερβίρουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.