1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450ml νερό
150ml λάδι
2 κουταλιές ξύδι
Λίγο αλάτι
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση του και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια. Σκεπάζουμε το χωριάτικο φύλλο με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με άφθονο αλεύρι το πλαστήρι ή την επιφάνεια εργασίας μας. Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε ίσα κομμάτια ανάλογα με το πόσα φύλλα θέλουμε να ανοίξουμε. Παίρνουμε ένα κομμάτι και το αποθέτουμε πάνω στο αλεύρι. Πασπαλίζουμε ξανά με αλεύρι και με τη βοήθεια μιας ξύλινης βέργας αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κομμάτια της ζύμης μας.