1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
250 γρ. Κρεμ Φρες ή στραγγιστό γιαούρτι
115 γρ. ζάχαρη
25 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε να ζεσταθεί. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας μόλις αρχίσει να βράζει και ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το κονιάκ.
Ρίχνουμε την Κρεμ Φρες ή το γιαούρτι μέσα στο μείγμα μαζί με 25 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Αδειάζουμε έπειτα το μείγμα με ένα κουτάλι σε έξι μπολ. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Για να ετοιμάσουμε την καραμέλα παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι όπου ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με 50 γρ. νερό. Ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε την καραμέλα να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε λίγη καραμέλα πάνω από την κρέμα σε κάθε μπολ.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Τζένη Λουκά και την ευχαριστούμε πολύ.