1 κιλό συναγρίδες σε φέτες
1 κιλό ώριμες ντομάτες
6 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αν η συναγρίδα είναι κατεψυγμένη την αφήνουμε να ξεπαγώσει. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και βουτάμε για λίγο μέσα τις ντομάτες ώστε να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μισές σε ροδέλες και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε. Σε ένα σκεύος χτυπάμε τον πελτέ με το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αλευρώνουμε τις φέτες του ψαριού, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Πάνω τους ρίχνουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Περιχύνουμε με το μίγμα με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σκεπάζουμε το ψάρι με τις ροδέλες ντομάτας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα με τρία τέταρτα.
Η συναγρίδα αλά Σπετσιώτα είναι εξίσου νόστιμη κρύα ή ζεστή.