1/4 του κιλού συκώτι μοσχαρίσιο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Χυμό 2 λεμονιών ή 1 φλιτζανάκι του καφέ dressing λεμονιού
Λίγο αλάτι
Λίγη πάπρικα
Λίγο ελαιόλαδο
Ένα καπάκι του μπουκαλιού ουίσκι ή ούζο.
Τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)
Ζητάμε από τον χασάπη μας να καθαρίσει το συκώτι, δηλαδή να του αφαιρέσει τις διάφανες μεμβράνες, γιατί γίνονται σκληρές όταν μαγειρευτεί. Το πλένουμε και το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια μεγέθους όσο μια φάλαγγα.
Σε ένα σαγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του συκωτιού ανακατεύοντάς τα τακτικά μέχρι να σοταριστούν – «θωρακιστούν» από όλες τις πλευρές τους. Κατόπιν ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το ουίσκι και τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε να βράσει στο ζουμί που δημιουργείται για λίγα λεπτά και ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένο το θέλουμε. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Αν θέλουμε το ζουμάκι για να βουτήξουμε μέσα του ψωμάκι, το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε. Αν το προτιμούμε στεγνό, ρίχνουμε 1 – 2 κουταλιές τις σούπας φρυγανιά τριμμένη, ανακατεύουμε καλά όσο είναι πάνω στη φωτιά και κατόπιν το κατεβάζουμε και σερβίρουμε.
Είναι μια καλή συνταγή – λύση για όσους δεν πολυαντέχουν την γεύση του συκωτιού αλλά είναι αναγκασμένοι να το φάνε για λόγους υγείας.
Καλή όρεξη!