Υλικά:
1 συκωταριά κατσικίσια ή αρνίσια
1 κρασοπότηρο κρασί
4-6 κουταλιές χυμό λεμονιού
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά την συκωταριά μας και με ένα ψαλίδι κουζίνας την κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια (μπουκίτσες). Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά τη συκωταριά. Μόλις μαγειρευτεί τη σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα της.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.