Συκωτάκια πουλερικών
Κριθαράκι
Κρεμμύδι
Ζωμός κότας
Βούτυρο φρέσκο
Λεμόνι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζεματίζουμε τα συκώτια και τα ξεπλένουμε αφού κόψουμε τις καρδιές στη μέση να φύγει το αιμάτωμα. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καπάκι, ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι κ νεράκι. Τα καπακώνουμε και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν. Στο τέλος ρίγανη και λεμόνι πολύ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ένα κρεμμύδι τριμμένο… Ρίχνουμε κριθαράκι μέτριο και το τσιγαρίζουμε… Σβήνουμε σιγά σιγά με ζωμό κότας… Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι χωρίς πολύ νερό. Το σβήνουμε και βάζουμε μέσα μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.