500γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 ποτήρι νερό χλιαρό
2 κουτ. σούπας λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 πρέζα ζάχαρη
Υλικά για την γέμιση:
200γρ. ταχίνι
100γρ. μέλι
Κανέλα (όσο μας αρέσει)
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, προσοχή θα σφίξει λιγάκι!
Σε λίγο χλιαρό νερό προσθέτουμε την μαγιά και βάζουμε λίγο από το αλεύρι, ανακατεύουμε να χυλώσει και το αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει. Εδώ ρίχνουμε την πρέζα την ζάχαρη… για να γλυκάνουμε τα ένζυμα της μαγιάς!!! Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και την κανέλα. Τα ζυμώνουμε καλά ώστε να ξεκολλάει από τα χέρια. Το αφήνουμε μέσα στην λεκανίτσα σκεπασμένο με νάιλον έως ότου φουσκώσει (περίπου 30 λεπτά).
Στην συνέχεια το ζυμώνουμε για λίγο και μετά το χωρίζουμε σε 5 – 6 κομματάκια. Το ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα λουρίδας (30εκ. μήκος Χ 6εκ. πλάτος περίπου) και απλώνουμε την γέμιση κατά μήκος. Αφού αλείψουμε με λίγο νερό την μία άκρη το τυλίγουμε μία στροφή ώστε να κολλήσει και να γίνει ένα μπαστουνάκι. Το τοποθετούμε μέσα σε στρογγυλό ταψάκι -περίπου 30εκ. διάμετρο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα. Δεν τα βάζουμε στριμωγμένα γιατί θα τα αφήσουμε να φουσκώσουν και μετά θα τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου στους 180 βαθμούς για 35 – 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο!!! Αν θέλουμε το βρέχουμε με νεράκι και πασπαλίζουμε σουσάμι από πάνω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!