2 κιλά μοσχάρι
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια ξερά (μικρά για στιφάδο)
5 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο κρασί μαύρο
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές πελτέ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
2 φύλλα δάφνη
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοπίπερο σε κόκκους
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τις σκελίδες του σκόρδου. Μέσα στο πήλινο σκεύος μας τοποθετούμε το μοσχάρι, γύρω του τα κρεμμυδάκια και τις σκελίδες, και προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι, το πελτέ, το ελαιόλαδο, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και μοσχοπίπερο. Σκεπάζουμε το πήλινο σκεύος με το καπάκι του και ψήνουμε για τρεις ώρες στους 200 βαθμούς.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!