Υλικά:
2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
1 κουτί μανιτάρια των 500 γρ.
1 ποτήρι κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
4 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μοσχοπίπερο
Λίγο ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πλένουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα μανιτάρια ρίχνουμε και τα κρεμμύδια. Μετά τα σβήνουμε με το κρασί. Τέλος προσθέτουμε το πελτέ τομάτας, όλα τα μπαχαρικά και λίγο νερό. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτία για 2 ώρες περίπου. Εάν χρησιμοποιήσουμε χύτρα τα βράζουμε για 1 ώρα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κατερίνα Λίακου, και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.