750γρ. αλεύρι (περίπου)
500ml γάλα
85γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα διάφορα αποξηραμένα φρούτα
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κρόκο αυγού και 2 κουταλιές νερό για το άλειμμα
Βούτυρο και ελαιόλαδο επιπλέον για βουτυρώματα
Υλικά για το γλάσο:
1 – 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
4-6 κουταλάκια γάλα πλήρες
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα. Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τα μπαχαρικά, το μείγμα με τη μαγιά και 3 κούπες από το αλεύρι και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο. Ανακατεύουμε και τα ξερά φρούτα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη κολλώδη και μαλακή. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ρίχνουμε πάνω της τη ζύμη. Ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και ελαστική. Λαδώνουμε πολύ ελαφρά τη λεκάνη του ζυμώματος και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας λαδώνοντας πολύ ελαφρά και το πάνω μέρος της. Την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ή νοτισμένο πανί και τη βάζουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα.
Κατόπιν τη ρίχνουμε στην αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε τριάντα ισομεγέθη μπαλάκια. Τα βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί φροντίζοντας ώστε να έχουν τουλάχιστον 5 εκατοστά απόσταση το ένα από το άλλο. Σκεπάζουμε εκ νέου με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τα ψωμάκια μας να φουσκώσουν για μισή τουλάχιστον ώρα (επαναλαμβάνουμε για όλα τα μπαλάκια ζύμης).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα σταυρό πάνω από κάθε ψωμάκι. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το νερό και με πινέλο απλώνουμε πάνω σε κάθε ψωμάκι. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να τα γλασάρουμε.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο λίγο από το γάλα μέχρι να φτάσει το γλάσο μας στην επιθυμητή συνοχή. Ρίχνουμε το γλάσο μας πάνω στο σταυρό που υπάρχει στο κάθε ψωμάκι και τα σερβίρουμε.