2 κιλά κρέας μοσχάρι ή πρόβειο
4 ντομάτες
4 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1/4 κιλού κεφαλοτύρι
1 κρασοπότηρο κρασί μαύρο
1 κρασοπότηρο λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας μας σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε μικρά κομματάκια κόβουμε και το τυρί. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος στο γιουβέτσι και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά προσθέτοντας και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε για περίπου τρεις ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας μας.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!