Υλικά:
2 κιλά σταφύλια σταφίδα
1 κιλό ζάχαρη
1/4 λεμόνι
3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρόγες από τα κοτσάνια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ρόγες των σταφυλιών, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, τις βανίλιες και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μία βράση. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει. Όταν κρυώσει το φυλάμε σε γυάλινα βάζα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.