2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
8-10 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές κανέλα
Είναι απίστευτη αυτή η συνταγή! Δεν θέλει ζύμωμα, δεν θέλει φούσκωμα! Ψήνεστε;
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα και του προσθέτουμε το ξύδι. Το αφήνουμε χωρίς να το ανακινήσουμε ή να το ανακατέψουμε για δέκα λεπτά της ώρας, να κόψει. Σωστά διαβάσατε.
Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και το κομμένο γάλα και ανακατεύουμε καλά τη ζύμη με ένα κουτάλι. Δεν θέλει πάνω από ένα δυό λεπτά. Βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα του μπωλ πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με το κουτάλι μας να μοιραστεί ισόπαχα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Ίσως δεν θα το πιστέψετε αλλά το σταφιδόψωμό σας είναι έτοιμο! Αφήνουμε για δέκα λεπτάκια να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε φέτες. Σταφιδόψωμο του απατεώνα. Εγγύηση!