450γρ. αλεύρι
1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
1/1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές σταφίδες μουλιασμένες (εγώ τις έβαλα σε δικό μου λικέρ τσέρι)
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές ταχίνι (ανακατεμένα μέχρι να δέσουν σε κρέμα που να απλώνεται)
Πιάνω την μαγιά και ζυμώνω όπως το ψωμί. Το αφήνω να ξεκουραστεί. Αφού το κόψω σε 5 – 6 κομμάτια, τα ξεκουράζω και αυτά. Μετά τα ανοίγω ή με το χέρι ή με τον πλάστη και αλείφω την κρέμα, τα διπλώνω και τους δίνω το σχήμα που θέλω. Τα αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και τα αλείφω με γάλα. Ψήνω στους 180° – 200° για 25′-30′ ανάλογα τον φούρνο.
Την συνταγή αυτή, καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!