Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. κίτρινο αλεύρι
200γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
2 κ.σ. γλυκάνισο
200γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε κρασί
1 κ.σ. μέλι
Φασκόμηλο βρασμένο όσο πάρει
Σε μια μπασίνα βάζουμε τη μαγιά, λίγο αλεύρι, λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Αφήνουμε τον χυλό αυτό μισή ωρίτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και νεράκι που έχουμε μέσα του βράσει φασκόμηλο. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μας ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γλυκάνισο, τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Με το ζυμάρι μας πλάθουμε σταφιδόψωμα, τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με μέλι διαλυμένο στο νερό του φασκόμηλου, τα σταυρώνουμε και τα ψήνουμε για 50 λεπτά της ώρας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!