1 κιλό αλεύρι μπλε
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 1/2 φλιτζάνι πορτοκαλάδα amita
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδι
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά γαρύφαλλο
Πλένουμε τις σταφίδες και ύστερα τις βάζουμε να μουλιάσουν σε ένα μικρό μπωλάκι μαζί με το κονιάκ. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τρίτο μπωλ χτυπάμε καλά το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια συγκεντρώνουμε στο μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Αν η ζύμη μας είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγη αμίτα και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 30 έως 45 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.