1/2 κιλό σουσάμι
4 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω του το σουσάμι μας. Ψήνουμε για δέκα λεπτά το σουσάμι και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για είκοσι λεπτά. Ρίχνουμε το σουσάμι σε μπλέντερ, το δουλεύουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα μας. Με μια σπάτουλα ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το άκοπο σουσάμι και το βάζουμε στην περιοχή της λάμας του μπλέντερ για να κοπεί και αυτό και πολτοποιούμε για δυό – τρία λεπτά ακόμη. Το ταχίνι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε, να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια συνταγή ή να το φυλάξουμε στο ψυγείο μας μέσα σε γυάλινο βάζο.
Τιπ: Αγοράστε το σουσάμι σας από κατάστημα με μπαχαρικά για να σας κοστίσει φθηνότερα!