3 κούπες τζίντζερ
1 1/2 έως 2 κούπες ζάχαρη
Φλούδα από μισό λάιμ
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε την ρίζα τζίντζερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 6 κούπες νερό και μέσα ρίχνουμε το τζίντζερ και τη φλούδα του λάιμ. Αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά να γίνει μέτρια προς χαμηλή και βράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά ακόμη, ώστε η ζάχαρη να διαλυθεί και το υγρό μας να έχει μειωθεί στις τρεισήμισι κούπες περίπου. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας μας και αφήνουμε το σιρόπι του τζίντζερ να χλιάνει. Σουρώνουμε το σιρόπι μας και το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Το φυλάσσουμε στο ψυγείο.