1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί (του εβαπορέ) νερό
3 κουταλιές κορν φλάουρ
4 κουταλιές κακάο άγλυκο (προαιρετικά)
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο ή βιτάμ
1 σοκολάτα (125γρ.) σε κομμάτια
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
1 ερμόλ παγωμένο (φυτική σαντιγύ)
1/2 ζαχαρούχο γάλα
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα ή άλλους ξηρούς καρπούς
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μέσα του διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη σκόνη κακάο. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και μέσα της λιώνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο γάλα να σφίξει και να αφρατέψει καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση με μπισκότα Πτι Μπερ. Κρατάμε 4 μπισκότα περίπου (για να πασπαλίσουμε στο τέλος την τούρτα μας) και τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια. Απλώνουμε ισόπαχα την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση που φτιάξαμε με τα μπισκότα Πτι Μπερ. Από πάνω απλώνουμε την σαντιγύ που φτιάξαμε ή αν θέλουμε φτιάχνουμε ροζέτες με κορνέ. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα τριμμένα και αφήνουμε την σπιτική μας τούρτα να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Καλή όρεξη!