400ml γάλα φρέσκο πλήρες
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 κουταλιές σκόνη κακάο (άγλυκο)
4 κουταλιές κορν φλάουρ
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο ή βιτάμ
1 σοκολάτα (125γρ.) σε κομμάτια
1 ερμόλ παγωμένο (φυτική σαντιγύ)
1/2 ζαχαρούχο γάλα
1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1/4 κιλού φράουλες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και μέσα του διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Μόλις γίνει αυτό αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και μέσα της λιώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα μας να χλιάνει. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με το ερμόλ μέχρι να αφρατέψει καλά. Αφήνουμε την σαντιγύ να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μπισκότα πτι μπερ. Τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε και τα ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω στα μπισκότα και από πάνω της απλώνουμε την σαντιγύ. Αφήνουμε την τούρτα μας στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε επιμελώς τις φράουλες. Τις κόβουμε σε φετούλες ή σε κομμάτια και τις διακοσμούμε πάνω στην σπιτική τούρτα μας. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε για να την απολαύσουμε!