Υλικά:
380ml λευκή ζάχαρη
250ml νερό
380ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να δέσει σαν σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Κατόπιν τοποθετούμε τη συμπυκνωμένη σπιτική λεμονάδα σε δοχείο στην κατάψυξη. Μπορούμε να τη φυλάξουμε εκεί μέχρι για έξι μήνες. Όταν θελήσουμε να την αποψύξουμε τη φυλάσσουμε στο ψυγείο και συμπληρώνουμε στο ποτήρι ή την κανάτα μας τόσο νερό όσο χυμό ή αν προτιμάμε βάζουμε ανθρακούχο νερό ή σόδα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.