1 γάλα ζαχαρούχο
1/3 κούπας σκόνη αμυγδάλου και λίγο ακόμη
1/2 κούπα σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 βανίλιες
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
Σε ένα μούλτι βάζουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και τα κόβουμε μέχρι να γίνουν λεπτή πούδρα (να γίνει σαν αλεύρι). Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το ελαιόλαδο, τον καφέ, τη μαύρη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα δουλεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το 1/3 του ζαχαρούχου γάλακτος και προσθέτουμε και το μείγμα του αμυγδάλου. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας διαρκώς και ρίχνοντας λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι η πραλίνα αμυγδάλου μας να γίνει λεία και ρευστή. Μεταφέρουμε τη σπιτική μερέντα αμυγδάλου σε βάζα. Μόλις κρυώσει εντελώς την φυλάσσουμε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να δοκιμάσουμε τι φτιάξαμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να μείνουμε μακριά της!