Υλικά:
100ml μπύρα (ξανθή)
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά μαζί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε θερμοκρασία δωματίου (20-25 βαθμούς, αν έχουμε χαμηλότερη θερμοκρασία απλά θα χρειαστεί περισσότερες ώρες). Το προζύμι που θα πάρουμε από αυτή την αναλογία αντιστοιχεί σε έναν κύβο νωπής μαγιάς των 50 γραμμαρίων. Αυτή η ποσότητα της νωπής μαγιάς είναι ικανοποιητική για 2 κιλά αλεύρι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.